Menu
×

Услови на употреба

За да се изнајми автомобил од Rent a car Skopje е неопходно да се достават следните документи:
• Валидна возачка дозвола од минимум една година на возачот;
• Лична карта или пасош и постојана адреса на живеење;
• Граѓани на држави вон Европската Унија треба да приложат и меѓународна возачка дозвола;
• Задолжителен услов е и валидна кредитна картичка;
Минималната возраст на возачот кој ќе го изнајмува возилото е 23 години. Минималното искуство на возач(изнајмувач) е :
• 1 година за класите : MCMR, MDMR, ECMR, FVMR
• 2 години за класите :CDMR, IDMR, SDMR, FDMR, FVMR.

Период
Минимален ден на изнајмување, 1 ден.

Глоба “Ограничување на одговорност при штета или кражба”
Секое физичко и механичко оштетување на возилото е на терет на изнајмувачот, во зависност од проценката на штетата се одредува и сумата.

Патување во странство
Изнајмувања за надвор од земјата се можни и се плаќа глоба од 30,00 EUR. За повеќе информации ве молиме обратете се во канцеларијата на Rent a car Skopje.

Зимска опрема и патна помош
Вклучени се во цената.

Дополнителна опрема
Систем за навигација – 5,00 евра од ден
Бебешко / детско столче – 5,00 евра од ден

Дополнителен возач
Глоба 3,00 ЕUR на ден за секој дополнителен возач.

Недостаток на гориво
Сите автомобили се издаваат под наем со полн резервоар и треба така да се вратат. Доколку недостасува гориво во моментот на враќање се наплаќа по 3,50 ЕUR за литар дизел или бензин.

Загуба на документи, клучеви и регистрациони таблички
Во случај на загуба на документи, клучеви или регистрациони таблички на автомобилот се наплаќа глоба од 200,00 ЕUR.

Copyright @2016 Rent a Car Skopje.